sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Vetoketjupussukka


Olette ehkä törmänneet ohjeisiin, joissa virkattu pussukka aloitetaan suoraan vetoketjusta, en siis laita sitä aloitusta tähän sen paremmin, vetoketjuun ommellaan pistoja, joista aloitetaan suoraan virkkaus.
Minulla oli räävittömän vihreä vetoketju ja melkein yhtä räävittömän keltaista Catania-puuvillalankaa. Aloin aikani kuluksi tätä systeemiä kokeilemaan.Koska en ole mitenkään erityinen Molla Mills-fani enkä muutenkaan pidä kirjovirkkauksesta, tein vain keltaisella värillä. Toinen asia mikä näissä pussukoissa minua on haitannut, tai siis ohjeissa, niissä ei ole kunnollista pohjaa. Litteään pussukkaan ei saa oikein mitään. Saattahan niitä  olla pohjien kera myös, mutta ei ole osunut silmiin. Joten...


Tässä tapauksessa päädyissä on lisäysten jälkeen 12 silmukkaa. Reunoihin jäi 38 silmukkaa.


Pohja on siis 12 silmukan leveynen, pituus on reunan pituus, tässä tapauksessa reunasilmukoiden määrä ja kerrosluku on sama eli 38.

Pussukka valmis. Pohjan kiinnittäminen on jokaisen oma makuasia. Minä virkkasin piilosilmukoilla pussukan ulkopuolelta, voit virkata myös sisäpuolelle jos et halua saumaa ulkopuolelle. Voit myös ommella pohjapalan kiinni jos niin haluat.


Voihan sen pussukan koristella irtokoristeella
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi