lauantai 19. maaliskuuta 2016

Mandala Madness

Mandala Madness on virkkuutyö, jonka 18 eri osaa julkaistaan kerran viikossa. Tuosta linkistä löytyy tiedot siitä. Löysin ryhmän sattumalta ja aloin kiinnostua asiasta. Moneen eri ryhmään piti ilmoittautua tai jotain, että pääsee näkemään ohjeet. Ja saa postiin tiedot seuraavasta. En ala tämän enempää asiaa selittämään, lukekaa tuolta linkin takaa lisää. Osa yksi on nyt paljastettu torstaina, ja pitihän se tietenkin heti aloittaa. Tässä vaiheessa se on vielä helppoa, kun työ on pieni, en tiedä miten suuri tästä lopulta tulee. Sitä ei ole paljastettu tarkemmin, myös langan vahvuus ja koukun koko ratkaisee myös lopullisen koon.Minun lankakorini näyttää tältä. Langat eivät ole kaikki samaa merkkiä, kun en löytäny esimerkiksi Nalle-langasta kuin muutaman värin, jota mandalassa suositeltiin. Langat ovat siis Nallea, Pikku Pirtaa, Maijaa ja Kotikultaa. Pikku Pirta ja Kotikulta ovat akryyliä, loput villaa. Ei kai haittaa, en anna haitata.


Ensimmäinen osa näyttää tältä. Monia uusia asioita opin tämän myötä, miten eri tavalla voidaankaan virkata. Virkkaan koukulla numero 3,5. Työn koko tässä vaiheessa on 22 cm.


Nämä langat olen itse värjännyt kasvivärjäyskurssilla vuosia sitten, suurin osa on kasveilla värjättyjä. Muutama sienillä, krapilla ja kirvoilla. Langoissa on hyvinkin suuria eroja vahvuuden ja kierteiden ym suhteen. Suurin osa täysin lampaapökkimää, eli täysvillaa, joukossa on myös seiskaveikkaa ja ehkä nallea tai muuta vastaavaa. Sitä en tiedä miten pitkälle tuon lankamäärän kanssa pääsen tässä projektissa. Mietitään sitä sitten kun sinne asti päästään. Minulla on kyllä värjäämättömiä villalankoja olemassa. Jos en viitsi kesällä kasveilla alkaa värjäämään, minulla on olemassa villan värjäykseen tarkoitettuja vanhoja värejä. Mutta siitä myöhemmin, mikäli teen näillä loppuun asti.


Näillä langoilla tulee aivan erilaista jälkeä, kuva ei ehkä täyttä oikeutta väreille, erimerkiksi tuo joka näyttää pinkiltä on enemmänkin rusahtava punainen. Käytän vahvimman langan mukaista koukkua, eli numeroa 4, ehkä olisi saanut olla jopa 4,5 tai 5. Siinä tapauksessa ohuemmat langat olisivat kärsineet. Työn koko tässä vaiheessa on 27 cm.

Ensi viikolla tästä aiheesta lisää, kun seuraava ohjeen osa julkaistaan torstai-iltana suomen aikaa.1 kommentti:

Kiitos käynnistäsi