torstai 26. toukokuuta 2016

Virkattu mekko

Tämä mekko on tehty jo ajat sitten alkuvuodesta 2015. Teksti kuvineen on toisessa blogissani, joka ei todellakaan ole käsityöblogi. Teinkin sitten tämän blogin pian tuon postauksen julkistamisen jälkeen. Siirsin nyt nämä tekstit ja kuvat tähän blogiin ja poistan toisesta.Jippii, minulla on uusi mekko, virkattu Nalle-langasta nelosen koukulla. Aloitin helmasta, tuli aivan liian leveä, etu- ja takakappaletta olin tehnyt aika pitkälti. Purin molemmat ja tein huomattavasti vähemmän silmukoita, tein siis pelkillä pylväillä

Kavensin reunoja hiukan kohti vyötäröä. Jätin silmukoita pois hiha-aukkojen kohdalla, nekin purin koska aukko oli aivan liian suuri, aloitin uudelleen, aukoista tuli sopivat. Kaula-aukkoa varten jätin myös silmukoita pois, ja tein uudelleen.
Hihat olivat liian lyhyet, tai oikeastaan normaalin mittaiset, mutta pidän ylipitkistä hihoista, virkkasin hihan aloitusreunaan ensin kirjavalla vihreällä pienen röyhelön, samasta kohdasta aloitin vaaleanvihreällä pidennyksen. Hiha yltää nyt noin puoleen väliin kämmenselkää.Sopiva.


Kaula-aukko oli sittenkin liian laaja ja venyi. Minulla on tuollaista nauhaa, ompelin koko aukon ympäri nauhan venymisen estämiseksi. Sen jälkeen virkkasin ensin hiha-aukon reunaan pylväitä, sitten takakappaleeseen, etukappaleeseen virkkasin kiinteitä silmukoita.


Helman aloitusreunaan virkkasin myös pylväitä, samalla lisäten joka kerroksella tasaisesti silmukoita, joten helma levenee hiukan kauniisti yllä ollessa.

Terapiavirkkausta tämä oli enimmäkseen, samalla kokeilin miten luovuuteni toimii ilman mitään mallia/ohjetta, ja toimiihan se. 

3 kommenttia:

 1. HUH mikä työ sinulla on ollut tehdä tuo,hieno lopputulos !

  VastaaPoista
 2. Wouuu! Mikä tekeminen on ollut tuossa! Upea tulos!!!

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä ollut ahkera virkkaaja!
  Kaunis tuli mekostasi!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi