perjantai 7. syyskuuta 2018

Teemakuun kollaasi 3

Sarjani Omituiset Kokeilut jatkuu. Onko kenellekään tullut mieleen käyttää kissanhiekkaa taideteoksissa? Epäilen ettei ole, vaan minullapa tuli mieleen, kun vaihdoin kissoilleni uuden hiekan. Sitä ei varsinaiseksi hiekaksi voi sanoa, jotain silicaa se on. Valkoista läpikuultavaa ja hyvin kosteutta imevää (myös hajut pitää poissa). 

No niin, itse työhön sitten. Taas vettä ja tällä kertaa liottelin vedessä sinistä vesivärinappia. Hiekka veteen, imi kaiken veden (ja värin tietysti). Hiekka sanomalehdelle kuivumaan. Hiekka osittain melko suuria kiteitä, joten otetaanpa lihanuija käyttöön ja hakataan hiekkaa pienemmäksi.

Levylle kerros gessoa, märälle pinnalle hiekkaa ja ei muuta kun odotellaan kuivumista. Tietenkin hiekka imi kosteaa gessoa, joten suihkutin liimasprayta levylle ja lisää hiekkaa vaan pintaan. Tämä teos voisi olla talvinen vesi, jäätä ja lunta. 

Kolmas:5 kommenttia:

 1. No eipä ole tullut mieleen kissanhiekka tässä tarkoituksessa, mutta hyvinpä sillä saa taidetta aikaan.Hyvin sait aikaan jäätynyttä vettä.

  VastaaPoista
 2. No ei ole tullut minunkaan mieleen muita tarkoituksia! Jännää pintaa, mielenkiintoisia pintakokeiluja.

  VastaaPoista
 3. No johan, kekseliäs idea. Kiteistä vettä syntyi. Meillä käytetään kissoilla puu pellettiä, niin ei voi kokeilla. Tai tietty jos kastelisi ja värjäisi, tulisi ehkä lunta😊

  VastaaPoista
 4. Kaikki on mahdollista, kunhan vain on tarpeeksi kekseliäisyyttä! Eipä olisi itselle tullut mieleen.

  VastaaPoista
 5. Hauska idea, en ole kokeillut, ei ole kissaa :D Kahvipuruja olen käyttänyt, samoin kaikenlaisia koristehiekkoja.
  Varsinainen kosteuden ja värin kerääjä tuo kissanhiekka!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi