perjantai 27. joulukuuta 2019

Kasia Averyn joulukalenteri 2019

Kuka tai mikä on Kasia Avery?



Teksti Kasia Averyn everything art sivulta
(googlen kääntämänä)
"Taide, joka ei ole realistinen, ei ole taidetta" - koskaan ajatellut sitä? Koska minulla on varmasti. Hikoilin kirjaimellisesti ja stressoin vietettyjä päiviäni yrittäessäni tulla "oikeaksi" taiteilijaksi, maalaamalla maisemaa öljyssä - jotain, joka ei ollut minua vähäkään. Ja sitten eräänä päivänä löysin taidekirjallisuuden ja olin koukussa. Kimaltelu putosi taivaalta ja tiesin pelastuvani. Olen oppinut, että oikea taide on itseilmaisua, tarinaa ja rehellistä kokemusta. Huomasin, että prosessi voi (ja sen pitäisi olla!) Miellyttävä ja riemukas kuin jatkuva kamppailu. Siitä lähtien olen jatkuvasti taiteenaiheista (päivittäin!) Ja haluan sinun sukeltavan kanssani.
Opetan rento ja tukeva tavalla. Tavoitteenani on näyttää, kuinka voit nauttia prosessista ja miten käsitellä sisäistä kriitikkoasi. Samalla jaen myös paljon tekniikoita ja tietoni.
Olen vuosien varrella opettanut paljon luokkia (sekä henkilökohtaisesti, kansainvälisesti <näin tapasin Jamie!> Ja verkossa).
At Everything Art Kasia ... luo kursseja, aikatauluja, grafiikkaa ja paljon kirjoitusta. Ja enemmän!

Kasia ja hänen miehensä Jamie pitävät blogissaan erilaisia taidekursseja. Osa on maksullisia ja osa ilmaisia, en ole ostanut yhtäkään maksullista kurssia. Onneksi kuitenkin on joitain kiinnostavia kursseja ilmaisena ja yksi niistä on Adventtikalenteri. Osallistuin viime sen tekemiseen ja ilman muuta tietenkin tänä vuonna oli ihan pakko liittyä tekemään uusi kalenteri. Joka päivä joulukuussa jouluun saakka on uusi tehtävä. Tehtävään liittyy tekstiosuus sekä video, jossa Kasia kertoo tarkemmin tehtävästä, lisäksi hän tekee videon lopussa oman sivunsa. Kalenteri tehdään siis Art Journalin-kirjana Tämän voit googlettaa, ellet tiedä mikä on Art Journal. Mutta asiaan, laitan kuvat ja tehtävän aiheen omasta kalenteristani seuraavaksi.

Kirjan kansi





Kirjan ensimmäiselle sivulle tehdään väripaletti, niitä värejä tulee ensisijaisesti käyttää kirjaa tehdessä.
Päivä 1 johdattaa itse tekemiseen. Aiheena on Postikortti itselle. Siihen voi kirjoittaa päämärän tai muun ajatuksen tulevista tehtävistä, tai muita ajatuksia tulevaisuudesta. Korttiin voi kirjoittaa,piirtää liimata jotain ym. Tässä minun korttini, toisella puolella on viesti itselle.

Päivä 2. Satuja, tarinoita. Joku lapsuusdesta tärkeä satu tai kirja. Valitsin Aapisen josta olen oppinut lukemaan, tai ainakin oletan tämän olevan juuri se Aapinen. Minulla on kaksi tuonaikaista Aapista enkä ole ihan varma kumpiko on oikea. Mutta sillä ei suurta merkitystä ole.

Päivä 3. Sallia, mietimme mitä haluaisimme antaa itsemme tekevän.


Päivä 3. Kävely, mennään ulos ja saadaan raitista ilmaa. Kuvaile kokemus. No, en mennyt ulos, oli maailman surkein ilma jälleen kerran. Eikä kuva, jonka tein, kuvaa ollenkaan ulkona olevaa näkymää. Se on lähinnä haave siitä miltä tähän aikaan vuodesta pitäisi maisema näyttää.


Päivä 5.Mailat ja oksat (jälleen konekäännös) Sticks & Twigs on engalannikielinen kehoitus. Jotain mitä keräsit eiliseltä kävelyltä mukaasi. En siis käynyt kävelyllä enkä kerännyt mitään. Sivustani tuli tällainen.


Päivä 6. Valkoista valkoiselle. Tämän päivän väri Valkoinen, valkoisia asioita ym. Laitoin kakkupaperin palasia, valkoista pitsiä, puun oksilla kasvavaa jäkälää, jotka maalasin valkoisella.



Päivä 7. Teeaika. Pieni rentoutushetki teekupposen kanssa. Tai kahvin tai muun juoman. Koska juon tosi vähän teetä, otin kahvin aiheekseni.



Päivä 8. Lumihiutaleet. Leikkasin muutaman vanhan kirjan sivusta ja ruskeasta paperista lumihiutaleita. Ja voihan lumihiutale olla sydämenmuotoinen,voihan?


Päivä 9. Hengitys. Keskity hengitykseen kun ahdistaa, näin voisi täämä tulkita. Minun tulkintani on tällainen.



Päivä 10. " Ole kuin puu...". Onko sinun vaikea kirjoittaa tunteitasi paperille, vai viihdytkö kynän ja paperin kanssa. Sitä en oikein ymmärtänyt miten tuo puu liittyy asiaan. Kirjoitin eräästä itselleni tärkeästä asiasta, mutta koska kukaan muu ei saa sitä lukea niin... Kehoitteessa oli myös ehdotus peittää halutessaan teksti jollain tavalla.



Päivä 11. Tuoksut. Kasia puhui jouluntuoksusta, mutta tuoksu voi olla joku muukin tärkeä tuoksu. Eräs rakas ihminen oli ostanut minulle Eu de Toilette tuoksupullon, käytin sitä. Sitä suihkautin kirjaani.



Päivä 12. Täysikuu. Tarviiko enempää selittää.


Päivä 13. KYLLÄ. Sano kyllä asioille.


Päivä 14. Satunnnaiset sanat. Ota kirja tai lehti, poimi sieltä sanoja ja tee runo.

Päivä 15. Valo.


Päivä 16. Missä sinä olet? Tämä ei tarkoita välttämättä fyysistä paikkaa, paikka voi olla henkinen paikkasi. Tai paikka jossa tunnet olevasi turvassa tai -



Päivä 17. Varjo. Laita kirja lampun alle, pitele jotain kirjan yläpuolella ja piirrä näkemäsi varjo kirjaan.



Päivä 18. Kun kukaan ei näe. Mitä teet silloin kun kukaan ei ole näkemässä? Mutta jos sen kirjaan laittaisi, sen tietäisi kaikki jotka kirjaa lukevat. Ratkaisin asian tällä tavalla, laitoin salaisuuden kirjekuoreen.



Päivä 19.Tie loose ends. ( konekäännös: Tie löysät päättyy, Hahaa). Solmi jokin asia loppuun. No minä en varsinaisesti sitten solminut yhtään mitään, mutta piirsin päättymättömän kuvion.


Päivä 20. Äänet. Mitä kuulet juuri nyt. Kuuntelen usein Adiemuksen musiikkia tehdessäni näitä.


Päivä 21.Lahja. Jokin tärkeä asia, jokin tärkeä lahja.



Päivä 22. Seuraa intuitiota. Mitään ajattelematta tein seuraavanlaisen sivun kaikesta roskasta mitä pöydälläni sillä hetkellä oli.



Päivä 23. Rakastan sinua. Kerro heille että rakastat heitä. Elossa olevia tai jo edesmenneitä. Tässä muutamia tärkeitä kohteita.


Päivä 24.Taikaa.






2 kommenttia:

Kiitos käynnistäsi